Speltokig.se

Den som känner mig vet att jag brinner för TV-spel. Och det är inte bara tidsfördrivet eller verklighetsflykten jag gillar, utan jag har kommit att älska allt som har med spel att göra. Kulturen omkring spelen, utvecklarna som skapar dom och diskussionerna som förs om dom. Därför startade jag Speltokig.se, en enkel webbplats där jag får chans att snacka av mig om spel. Både i form av blogginlägg om spelvärlden just nu, den senaste diskussionen eller helt enkelt bara en recension om ett spel jag spelar just nu.


Förutom en chans för mig att prata om spel, så var det också en bra chans för mig att öva på lite webbutveckling och webbdesign. Speltokig.se är helt byggd med WordPress i bakgrunden. Det är ett skräddarsytt tema som jag gjort själv. I temat finns det, förutom blogg och recensionsinlägg, en tredje inläggstyp som heter video. När jag skapade sidan var tanken först att jag endast skulle ha mina egna blogginlägg och recensioner, men jag insåg snabbt att det inte skulle räcka. Eftersom jag gillar att prata med min goda vän Kalle Kovacs om spel, och eftersom vi ibland gör det live-sänt på youtube tyckte jag att det behövdes ett sätt att skylta med det här på Speltokig.se. Sagt och gjort, så skapade jag ett så kallat ”Single Post Template”, eller SPT. Ett SPT ser helt enkelt till att kika efter om jag har valt att göra ett vanligt inlägg eller ett videoinlägg, och formar därefter designen på singelsidan.

I nuläget ändras inte designen så mycket, det som sker är att den banner jag i vanliga fall har på toppen byts ut mot en videospelare, och om man vill går det att embedda ett chattfönster i underkant. Men möjligheterna med att ha ett SPT är bra många fler än när man inte har ett! Så om ni har ett intresse för spel, eller bara känner för att kolla runt lite på de olika designval jag gjort är ni välkomna att besöka www.speltokig.se när som helst!